CYBERWEERBAAR DOOR BEVEILIGINGSBEWUSTE ACCOUNTANT

Cybersecurity

Als accountant en adviseur kijken wij niet alleen naar het verleden maar ook naar bedreigingen voor de toekomst. Steeds vaker zijn de risico’s die ondernemingen lopen niet meer alleen maar financieel of contractueel. Cybercriminaliteit en bedrijfsspionage kunnen een groot effect op de continuïteit hebben.
Deze bedreigingen komen voort uit informatiesystemen en de beveiliging ervan. Om deze bedreigingen in kaart te brengen, maakt de HLG accountant gebruik van IT specialisten. Het groeiend aantal cyberincidenten en datalekken in het MKB laat zien dat er ruimte is voor verbetering in cyberweerbaarheid. Cyberweerbaarheid zorgt ervoor dat risico’s beter worden onderkend en adequaat worden gemitigeerd.

 

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN

Daarom bieden wij de nulmeting informatiebeveiliging aan in samenwerking met Onyx Cybersecurity. Daarbij worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Inventarisatie beleid en procedures.

U vult een vragenlijst in waardoor er een goed beeld ontstaat van de huidige situatie op het gebied van informatiebeveiliging. De reeds bestaande procedures worden opgezocht en globaal doorgenomen door een consultant informatiebeveiliging en privacy. Zo weten we wat er al aan maatregelen zijn genomen en wat nog aandachtspunten zijn.

  1. Phishing test op maat.

Onze phishingmails worden op maat gemaakt voor uw organisatie. De e-mails variëren van inhoud en niveau en bevatten een veilige “besmette” link.

  1. Technisch security assessment.

Een security assessment is een handmatige controle waarbij zwakke plekken in uw systeem worden opgespoord. Bij een vulnerability assessment proberen we alle zwakke plekken te vinden op algemeen niveau in zowel de locale infrastructuur als in de cloud. Het betreft een globaal onderzoek waarbij scan-tools en handmatige controle van de bevindingen met elkaar gecombineerd worden.
Uit het onderzoek volgt een uitgebreide rapportage met praktische tips om het niveau van informatiebeveiliging op gebied van de (cloud-) infra te verbeteren.

  1. Risico Inventarisatie workshop & weging.

Bij een risico analyse starten we met een kick-off meeting van een half uur met management en directie. Het is belangrijk dat de directie richting en draagkracht geeft aan het project. Er wordt in een presentatie uitgelegd hoe we te werk gaan, wat de dreigingen kunnen zijn en we bepalen de “Risk Appetite”. Daarna worden in een begeleide brainstormsessie met het (middel) management de risico’s geïnventariseerd en besproken.

 

WAT LEVERT HET OP

  • Inzicht in kwetsbaarheden
  • Roadmap met actiepunten te verbetering

Onze sterke punten

  • Deskundig
  • Praktisch, pragmatisch en professioneel
  • Synergie met accountants en fiscalisten
  • Toegang tot een uitgebreid netwerk van zakelijke dienstverleners
  • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Back-up verzorgd
  • Waar en wanneer het u past
  • Wij zetten voor u de puntjes op de i

Wij helpen u graag verder

Gerard de Gooijer
Telefoon +31 (0)6 57545603