Voldoen aan de wet- en regelgeving

Audit

Accountantscontrole: een betrouwbaar, onafhankelijk oordeel

Een accountantscontrole van de jaarrekening is voor veel ondernemingen wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld voor bv’s, nv’s en coöperaties. Is wettelijke controle niet verplicht? Dan kunt u uw jaarrekening natuurlijk wel vrijwillig laten controleren of beoordelen. Dit geldt bijvoorbeeld voor stichtingen en verenigingen. Zij tonen met een accountantsverklaring aan dat ze verkregen middelen op correcte wijze hebben besteed.

Een ondernemer die het merendeel van de aandelen bezit, heeft door zijn dagelijkse betrokkenheid zelf al de controle. Toch bestaat er soms ook een wettelijke plicht voor het middenbedrijf. Onze auditters voeren de wettelijke accountantscontrole deskundig voor u uit. En dat niet alleen: ze leggen ook in begrijpelijke taal aan u uit wat dit voor uw onderneming betekent.

 

IT Audit en Cybersecurity

Als accountant en adviseur kijken wij niet alleen naar het verleden maar ook naar bedreigingen voor de toekomst. Steeds vaker zijn de risico’s die ondernemingen lopen niet meer alleen maar financieel of contractueel. Cybercriminaliteit en bedrijfsspionage kunnen een groot effect op de continuïteit hebben.
Deze bedreigingen komen voort uit informatiesystemen en de beveiliging ervan. Om deze bedreigingen in kaart te brengen, maakt de HLG accountant gebruik van IT specialisten. Het groeiend aantal cyberincidenten en datalekken in het MKB laat zien dat er ruimte is voor verbetering in cyberweerbaarheid. Cyberweerbaarheid zorgt ervoor dat risico’s beter worden onderkend en adequaat worden gemitigeerd. Meer weten? Kijk dan hier.

Onze sterke punten

  • Deskundig
  • Dienstverlenend
  • Efficiënt
  • In begrijpelijke taal
  • Persoonlijk

Wij helpen u graag verder

Gerard de Gooijer
Telefoon +31 (0)6 57545603
Harry Geerts
Telefoon +31 (0)6 29595953