Nieuws

NOW: WANNEER MOET IK NOW TERUGBETALEN?

10 juni 2021

Met de NOW-regeling krijgt een bedrijf een deel van de loonkosten vergoed bij tenminste 20% verwacht omzetverlies. Relatief vaak moeten ondernemers NOW terugbetalen, doordat het omzetverlies minder groot is dan verwacht. En/of de loonsom lager is dan voorspeld bij de subsidieverstrekking.        

Lees meer

NIEUWE WET BESTUUR EN TOEZICHT RECHTSPERSONEN (WBTR)

10 juni 2021

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. De wet is bedoeld om de kwaliteit van en het toezicht op bestuur van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid.      

Lees meer

ADMINISTRATIEVE LASTENVERLICHTING RONDOM NOW

10 juni 2021

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kondigt in een brief aan de Tweede Kamer zes maatregelen aan om de administratieve lasten rond de controle van de NOW-regeling te verlichten. De regelingen NOW 3 en 4 worden op 3 punten gewijzigd om de administratieve lastenverlichting te realiseren.    

Lees meer

OPENSTELLING TVL Q2

10 juni 2021

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers en zzp’ers in Nederland kunnen, wanneer zij aan de voorwaarden voldoen, subsidie aanvragen voor hun vaste lasten.      

Lees meer

REGELINGEN NOW, TOZO, TONK EN TVL VERLENGD

10 juni 2021

De overheid ondersteunt ondernemers tijdens de coronacrisis met regelingen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in uw loonkosten. Ook zijn er regelingen die het makkelijker maken om aan krediet te komen. De regelingen NOW, Tozo, Tonk en TVL, zijn verlengd tot en met september 2021.      

Lees meer

DEADLINE AANVRAAG TVL: 18 MEI!

10 mei 2021

De aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar kunt u tot 18 mei 17.00 uur indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Rond die tijd start ook de aanvraagperiode voor het tweede kwartaal. Houd deze data goed in de gaten, zodat u de tegemoetkoming niet misloopt.     […]

Lees meer

NOW 3.3 GESTART: AANVRAAGLOKET GEOPEND

10 mei 2021

Vanaf 6 mei tot en met 30 juni 2021 is het mogelijk om NOW 3.3 aan te vragen. Eén van de vereisten om in aanmerking te komen voor de NOW is een omzetdaling van minimaal 20% over een periode van 3 maanden. De eerste dag van deze periode van 3 maanden voor de NOW 3.3 […]

Lees meer

Uitstel van belastingbetaling: doe het op tijd!

24 maart 2021

We zitten alweer bijna aan het einde van Q1 van 2021. Hoe zijn uw eerste maanden verlopen? Hoe staat u er financieel voor? Lopen uw belastingschulden op terwijl uw uitstel van belasting is verlopen? De Belastingdienst adviseert u in dit geval om het bijzonder uitstel te verlengen, zodat u nog altijd recht heeft op de […]

Lees meer