Nieuws

1 maart 2021

Dat de hele periode ten tijde van de coronacrisis voor veel ondernemers een tijd van bezinning is waarin ze nadenken over de toekomst van hun bedrijf, dat is aannemelijk. Maar is het daadwerkelijk echt zo? Onze collega’s van het Accountancybureau RSM en Nyenrode Business Universiteit deden een onderzoek wat deze aanname alleen maar bevestigde.

 

 

Voor HLG corporate finance een belangrijk signaal, onze collega’s van deze afdeling hebben namelijk dagelijks te maken met bedrijfsopvolging. Voor ons ligt er een uitdagende taak; het begeleiden van ondernemers in het veranderen van koers die van grote invloed is op de toekomst.

ONDERZOEK

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de huidige lockdown een versterkend effect heeft op de persoonlijke toekomstbespiegelingen van ondernemers. Er is meer dan alleen maar werken! Tevens wordt er te makkelijk gedacht over het proces van bedrijfsopvolging. Veel ondernemers starten dit traject dan ook veel te laat en moeten onverminderd doorwerken, totdat de opvolging een feit is. En zelfs daarna laten deze ondernemers zich niet snel aan de zijlijn zetten.

QUICKSCAN

Een gedegen financieel advies is onmisbaar tijdens een overname. Wij zeggen bij HLG corporate finance niet voor niets dat wij samen met onze klant bewustzijn creëren van de waarde bepalende factoren en de mate waarin de onderneming verkoop klaar is. Wij maken ook de waarde inzichtelijk door middel van een quickscan. Deze is niet zozeer om de exacte waarde van de onderneming te bepalen, maar om als een waarde ijkpunt te dienen. Deze rapportage is zeer bruikbaar bij het identificeren en analyseren van elementen waaraan gewerkt kan en moet worden om de waarde te verhogen (de waarde verhogende factoren/’value drivers’).

PERSOONLIJK ADVIES

Wilt u weten wat HLG corporate finance voor u kan betekenen ten tijde van de opvolging van uw onderneming? Onze adviseurs vertellen u er heel graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek, al dan niet online. Neem hiervoor contact met ons op via info@hlg.nl of bel ons tijdens kantooruren op 033 – 434 72 20.