Nieuws

12 juli 2021

De regeling van uitstel van betaling is verlengd van 1 juli naar 1 oktober. Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen vanwege de coronacrisis? Dan kunt u tot en met 30 september 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen.

Heeft u al bijzonder uitstel van betaling? U kunt dan dus aan de Belastingdienst vragen om het te verlengen. Ook dit kan tot en met 30 september 2021.

VOOR WELKE BELASTINGEN KUNT U BIJZONDER UITSTEL VAN BETALING AANVRAGEN?

U kunt bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw), assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (opslag duurzame energie, energiebelasting, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), binnenlandse accijnzen (bier, wijn, tussenproducten, overige alcoholhoudende producten, minerale oliën en tabaksproducten) en verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken.
De belastingen waarvoor u bijzonder uitstel krijgt, hoeft u dus niet direct te betalen. Maar het is wel van belang dat u op tijd aangifte blijft doen.

VANAF 1 OKTOBER 2021 MOET U WEER VOLDOEN AAN ALLE NIEUWE BETALINGSVERPLICHTINGEN

Na de laatste dag van uw bijzonder uitstel moet u alle belastingen waarvoor u aangifte doet en waarvoor u bijzonder uitstel had, weer op tijd betalen. Dat betekent dat wanneer 30 september 2021 de laatste dag is van uw bijzonder uitstel, u vanaf 1 oktober 2021 de aanslagen weer op de reguliere manier moet betalen.

VANAF 1 OKTOBER 2022 START U MET HET AFLOSSEN VAN UW BELASTINGSCHULD

U krijgt van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027 de tijd om de belastingschuld af te lossen die u heeft opgebouwd tijdens uw bijzonder uitstel. U betaalt dan 60 maanden lang elke maand een vast bedrag.

WIJ HELPEN U GRAAG

Heeft u vragen over het aanvragen van bijzonder uitstel van belastingbetaling? Neem hiervoor contact op met uw relatiebeheerder via info@hlg.nl of 033 – 434 72 00.