Nieuws

14 april 2020

Logisch dat teruglopende omzetten en een dreigende recessie stress opleveren. Het gevaar is dat u als ondernemer in een tunnelvisie belandt, waardoor u minder goed kunt relativeren. Creativiteit, doorzettingsvermogen, investeren en blijven ontwikkelen is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Maar toch zijn dit sleutelwoorden voor het blijven bestaan van uw onderneming. Wij helpen u een handje met vijf handige tips om de Corona-tijd door te komen.

 

TIP 1:   VOLG HET NIEUWS
Volg alleen het voor u relevante nieuws. Zoals overheidsmaatregelen voor uw bedrijfstak en praktische tips van de belastingdienst. Wees bewust dat alle prognoses van de krimpende epidemie niet één op één op u van toepassing zijn.

 

TIP 2:   MAAK EEN LIQUIDITEITSPLANNING
Zet alle cijfers zoals kosten en inkomsten op een rij en maak alle mogelijke scenario’s inzichtelijk bij een terugval van omzet. Als u zich bewust bent van het slechtste financiële scenario en precies weet hoe dit scenario ontstaat, dan kunt u dit wellicht voorkomen. U weet tenslotte precies waar de knelpunten zitten en wat u moet doen om het kwartje de andere kant op te laten vallen.

 

TIP 3:   ZIT NIET STIL
Zet alle mogelijkheden en kansen om uw onderneming te ontwikkelen op een rij. Denk daarbij pragmatisch en in doelen. Kortom: werk door!

 

TIP 4: BLIJF INVESTEREN
Hoe klein de investering ook is, het helpt u om actief te blijven. U bent niet voor niets een trotse ondernemer!

 

TIP 5:   WEES CREATIEF
Blijf in contact met klanten en leveranciers via de telefoon en online platformen. Benader die potentiële klant op dezelfde manier. Hiermee laat u zien dat u met hetzelfde enthousiasme verder gaat wat rust en vertrouwen uitstraalt.

Wilt u weten wat andere ondernemers doen om het hoofd koel te houden? We horen het graag. Wij zijn ervan overtuigd dat door tips uit te wisselen en samen te werken we sterker uit deze crisis komen!