Nieuws

10 mei 2021

De aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar kunt u tot 18 mei 17.00 uur indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Rond die tijd start ook de aanvraagperiode voor het tweede kwartaal. Houd deze data goed in de gaten, zodat u de tegemoetkoming niet misloopt.
 
 
 

TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers en zzp’ers in Nederland kunnen, wanneer zij aan de voorwaarden voldoen, subsidie aanvragen voor hun vaste lasten. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten in uw sector en het omzetverlies (minimaal 30%).

MEER COMPENSATIE

De TVL vergoedt 85% van de kosten van vaste lasten in het eerste kwartaal van 2021. Dit percentage stijgt naar 100% voor de kosten van het tweede kwartaal.

BRANCHECIJFERS

Het percentage vaste lasten van een onderneming is afhankelijk van de sector en hangt daardoor samen met uw SBI code. Hierdoor kunt u per saldo meer of minder dan 85% respectievelijk 100% van de vaste lasten aan subsidie verkrijgen.

ADVIESTOOL TVL GEEFT INZICHT

Met de Adviestool kunt u zien of u in aanmerking komt voor de TVL Q1 2021. En zo ja, hoeveel subsidie u kunt verwachten. Heeft u eerder TVL ontvangen? Dan kunt u de Adviestool gebruiken om uw definitieve subsidiebedrag te berekenen met de werkelijke omzetcijfers. -> direct naar Adviestool TVL

U kunt altijd TVL aanvragen, ook bij een negatief advies. Als u niet in aanmerking komt, ontvangt u een afwijzing. Let op: Niet alle voorwaarden zijn opgenomen in de tool. Een positief advies van de tool verzekert daarom niet dat u de tegemoetkoming krijgt.

WIJ HELPEN U GRAAG

Wilt u dat we meekijken naar de mogelijkheden voor steunmaatregelen? Neem hiervoor contact op met uw relatiebeheerder via info@hlg.nl of 033 – 434 72 00.