Nieuws

6 juli 2020

Onlangs vond de transactie plaats waarbij de Zwolse automatiseerder Arcus IT Group de IT dienstverlener ICTaurus overnam. In deze overname werd ICTaurus succesvol begeleid door HLG corporate finance waarmee deze transactie thuis hoort in de lange rij overnames en fusies van IT bedrijven die momenteel plaatsvindt.

ICTaurus met vestigingen in Amersfoort en Drachten is een IT dienstverlener met de focus op de eerstelijnszorg in het zorgdomein. Arcus IT, ook actief in de eerstelijnszorg, is een automatiseerder die staat voor het realiseren van rendement uit de inzet van IT.

“De transactie is relatief snel en in goede harmonie verlopen, omdat er een intrinsieke wens was tussen verkoper en koper om deze deal te maken waarbij kwaliteit boven kwantiteit ging”, aldus partner bij HLG corporate finance; Carlos Apapoe. ICTaurus werd naast HLG corporate finance ook bijgestaan door Marree & Dijxhoorn Advocaten. Arcus IT Group werd bijgestaan door Brouwers accountants en adviseurs en Venturefirm Corporate Finance

HLG corporate finance feliciteert ICTaurus en Arcus IT met deze transactie en heeft er alle vertrouwen in dat met deze stap Arcus IT nog beter in staat is de succesvolle uitbouw en verticalisering in dit marktsegment te realiseren.

Wilt u meer weten over de transactie die wij begeleid hebben? Neem dan contact op met Carlos Apapoe van HLG corporate finance via info@hlg.nl of (+31) 33 434 72 00.