Nieuws

1 december 2020

Overzicht hebben in de financiële en fiscale positie en risico’s van uw onderneming is misschien wel het meest belangrijk van het hele ondernemerschap! Vooral in de onzekere tijden waar we nu in leven. Inzicht bepaalt in hoeverre u ook echt kunt ondernemen; is er ruimte om te investeren? Is het juist belangrijk om een stapje terug te doen?

 

 

Wij geven u een overzicht van fiscale onderwerpen die speciale aandacht verdienen. Misschien blijkt na onderzoek wel dat u de koers van uw onderneming moet bijstellen, waardoor u de coronacrisis beter doorkomt dan wanneer u dezelfde koers blijft varen. Het gaat daarbij om:

  1. Uitstel van betaling belastingen, deze zijn in verband met corona versoepeld
  2. Meldingen aan de fiscus inzake betalingsonmacht en bodemrecht
  3. Fiscale eenheden vennootschapsbelasting en omzetbelasting
  4. Groepsvorderingen
  5. Verliesverrekening
  6. Coronareserve
  7. Reorganisatie en verkoop van activa
  8. Omzetbelasting op debiteuren en crediteuren
  9. Bedrijfsopvolgingsregeling

 

Wilt u inhoudelijk weten wat bovenstaande negen onderwerpen betekenen? Specifiek voor uw onderneming? Raadpleeg dan onze bron: SRA via. Heeft u behoefte aan meer uitleg? Of wilt u dat wij één of meerdere onderwerpen binnen uw onderneming beoordelen en/of bijsturen? Onze belastingadviseurs helpen u graag bij het scheppen van duidelijkheid. Neem contact met ons op via info@hlg.nl of 033 – 434 72 00.