Nieuws

19 december 2018

Uw boekhoudkundig bepaalde winst geeft u informatie en is van belang voor het voortbestaan van uw bedrijf. Maar wist u dat (toekomstige) kasstromen pas écht bepalend zijn bij het besturen en de waardering van uw onderneming? Een goede managementrapportagestructuur helpt hierbij.  

 

Waar zitten de ‘waardedrijvers’, de elementen die de waarde bepalen, van uw bedrijf? Als u uw bedrijf wilt verkopen, wilt u een inschatting kunnen maken van de (toekomstige) kasstromen van de onderneming. En vooral de koper is hierin geïnteresseerd: voegt het bedrijf waarde toe? Kan hij zijn investering terugverdienen?  

 

DE WAARDE VAN EEN MANAGEMENTRAPPORTAGE

Om te weten waar de waardedrijvers van uw onderneming zitten, is het verstandig om een managementrapportage bij te houden. In zo’n managementrapportage legt de onderneming periodiek verantwoording af. De besturing van de onderneming vindt onder andere plaats op basis van de kasstromen die voortvloeien uit de activiteiten van het bedrijf. Niet alleen de activiteiten van dit moment, maar ook de activiteiten die in de toekomst plaatsvinden.  

 

ZO ZIET EEN GOEDE MANAGEMENTRAPPORTAGE ERUIT

Een goede managementrapportage op basis van kasstromen legt dit alles vast. Wat beschrijft u in zo’n managementrapportage? 

  • Wat is de verbinding met de strategie van de onderneming? 
  • Wat is het belangrijkste per periode per bedrijfsonderdeel? Beschrijf dit in hoofdlijnen. 
  • Periodieke verslagging met een vergelijking met het verleden en prognose voor de toekomst. 
  • Een actie- en een besluitenlijst. 

Kortom: met een goede managementrapportage legt u op de juiste manier verantwoording af en hebben u én mogelijke kopers een helder beeld van de waarde van uw onderneming. 

 

HLG adviseert u graag over de waardedrijvers van uw onderneming en het opzetten van een goede managementrapportagestructuur. Meer weten? Neem contact op via info@hlg.nl of 033-4347220.