Nieuws

17 maart 2022
Hand die een pen vasthoudt, spaarvarken, muntgeld en rekenmachine

Vanaf 2020 stelt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geld beschikbaar voor initiatieven die gericht zijn op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb: de SLIM-regeling.

 

 

 

WAARVOOR KAN DE SUBSIDIE WORDEN INGEZET?

De SLIM subsidie kunt u inzetten bij de volgende dingen:

  • Een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan maken voor uw onderneming.
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers. Zo worden uw werknemers gestimuleerd om na te denken over hun toekomst. Dit helpt om uw medewerkers vitaal te houden. Ook is het goed voor de strategische planning van uw bedrijf.
  • Ontwikkelen of invoeren van een nieuwe methode waarbij uw werknemers worden gestimuleerd hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld een bedrijfsschool.
  • Het aanbieden van praktijkleerplaatsen via de derde leerweg. Dat is een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring of voor werkzoekenden en werknemers die een carri√®reswitch willen maken.

De hoogte van de subsidie is ongeveer 60% tot maximaal 80% van de subsidiabele kosten. Deze kosten moeten ten minste 5.000 euro bedragen. Deze ondergrens geldt niet voor het aanvragen een derde leerweg traject.

 

WANNEER KUNT U DE SLIM SUBSIDIE AANVRAGEN?

U kunt deze subsidieregeling aanvragen als:

  • mkb-onderneming;
  • samenwerkingsverband in het mkb;
  • grootbedrijf uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie.

Elk jaar zijn er twee tijdvakken voor mkb-ondernemingen om een aanvraag in te dienen. In de maand maart en in de maand september. Als samenwerkingsverband en grootbedrijf kunt u in juni een aanvraag indienen. Op de website van het Ministerie vindt u meer informatie over het indienen van een aanvraag voor de subsidie.

 

WIJ HELPEN U GRAAG

Heeft u een vraag over de SLIM subsidie? Onze medewerkers helpen u graag! Neem contact met ons op via info@hlg.nl of 033-4347200.