Nieuws

24 maart 2021

We zitten alweer bijna aan het einde van Q1 van 2021. Hoe zijn uw eerste maanden verlopen? Hoe staat u er financieel voor? Lopen uw belastingschulden op terwijl uw uitstel van belasting is verlopen? De Belastingdienst adviseert u in dit geval om het bijzonder uitstel te verlengen, zodat u nog altijd recht heeft op de huidige aflossingsregeling van 36 maanden.

 

De Belastingdienst heeft haar zorgen geuit. Een groot aantal ondernemers heeft na afloop van hun uitstelperiode nieuwe betalingsachterstanden opgebouwd en daarbij nog niet gevraagd om verlenging van hun uitstel. Wij delen deze zorgen en adviseren dan ook om als er twijfel is over het kunnen voldoen van de nieuwe betalingsverplichting, het bijzonder uitstel vóór 1 juli aan te vragen of te verlengen. Dit om te voorkomen dat, wanneer het toch nodig blijkt, je als ondernemer niet in aanmerking komt voor de betalingsregeling.

HET CONTINU VERANDEREN VAN DE STEUNMAATREGELEN

Het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst onderzoeken continu de mogelijkheden om ondernemers meer lucht te geven om hun schulden te betalen. Er zijn een aantal opties hierin mogelijk, bijvoorbeeld het later starten met terugbetalen en het verlengen van de terugbetalingsperiode. Hierbij is voor u het allerbelangrijkste: trek aan de bel! Alleen dan kunnen wij en de overheid u helpen.

WIJ HELPEN U GRAAG!

Wilt u dat we meekijken naar de mogelijkheden voor steunmaatregelen? Neem hiervoor contact op met uw adviseur. Bent u geen klant van ons, neem dan contact met ons op via info@hlg.nl of 033 – 434 72 00.

Bron: Belastingdienst.nl