Nieuws

8 februari 2017

Staat op uw facturen een postbusadres? Dan is niet aan de wettelijke factuureisen voldaan. En bij een controle kan dit flink in de papieren lopen.

 

Nu onze Belastingdienst verschillende dure ontslagrondes en –uitkeringen moet financieren, bestaat de mogelijkheid dat zij het aantal belastingcontroles opvoert. Eén vrij eenvoudig correctiepuntje kunt u alvast doorvoeren. En dat heeft te maken met het adres op uw facturen.

 

Flinke boetes

Het komt nogal eens voor dat alleen het postbusnummer van de leverancier of afnemer op de factuur staat in plaats van het volledige vestigingsadres. Staat er alleen een postbusnummer? Dan is niet aan de wettelijke factuureisen voldaan. Vermeld daarom altijd het volledige, feitelijke vestigingsadres op uw facturen. Doet u dit niet, dan kan de controleur u in een boekenonderzoek een boete van maar liefst € 5.278 (2016) per gebrek per verkoopfactuur opleggen. Deze boete kan dus behoorlijk oplopen.

 

Adres van de klant

Ook het volledige adres van uw klant moet u op de factuur vermelden. Staat het adres van de klant niet op de factuur, dan is bij belastingcontrole het risico aanwezig dat de klant het recht op aftrek van de btw-voorbelasting wordt geweigerd. En dan vooral als de factuur nog andere gebreken vertoont.

 

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met één van onze fiscale adviseurs.